Jak přesunout nebo zrušit akci a stornovat vstupenky

Naše kulturní scéna už naštěstí opět funguje na plné obrátky a to dokonce lépe než před covidem. I přesto se ale může občas stát, že budete muset nějakou akci přesunout nebo zrušit, například kvůli menšímu zájmu, než jste čekali, špatnému počasí nebo nemoci vystupujícího. V tomto článku vám poradíme, jak na to a přidáme také postup, jak můžete stornovat vybrané prodané vstupenky.

Přesun nebo zrušení akce

Rušení nebo přesun akce není nikdy příjemné, protože za nimi obvykle stojí nějaké neočekávané důvody. Snažíme se proto pro vás celý proces maximálně zjednodušit a urychlit. Postaráme se o všechny organizační náležitosti, které s přesunem nebo zrušením akce souvisejí. Nezabere nám to více než pár minut.

Z vaší strany musíte udělat pouze to, že nám napíšete na email poradatel@smsticket.cz, uvedete název a termín vaší akce a přidáte informaci o tom, jaké potřebujete nastavit změny (přesunout nebo zrušit akci).

Tým smsticketu na akci připraví požadovanou změnu a následně bude informovat všechny návštěvníky, kteří si zakoupili vstupenky, o přesunu nebo zrušení akce pomocí SMS / emailu.

TIP: SMSky můžete poslat náštěvníkům sami, rozešlete je na pár kliknutí v menu SMS kampaně.

Pokud se akce zruší bez náhradního termínu, vstupné kompenzujeme vrácením peněz. Počítejte prosím s tím, že si ponecháme již zaúčtovanou provizi z prodeje, ze které pokryjeme i vícenáklady na zrušení akce a kompenzaci prodeje vstupenek. Rádi bychom vám nabídli možnost, že zrušení akce vás nebude stát žádné peníze, ale bohužel to není možné. Vyčíslení souvisejících nákladů po zrušení akce najdete na vašem smsticket účtu v menu Můj účet.

Při přesunu akce na nový termín, má návštěvník nárok na vrácení vstupného. Z naší praxe vyplývá, že tuto možnost využije v průměru 20% majitelů vstupenek. Návštěvníci vaší akce se mohou informovat na možnost storna vstupenky prostřednictvím emailu info@smsticket.cz.

Trend prodeje vstupenek **Foto Bernard Fest 2024, zdroj FB profil Bernard.

Storno vstupenek - online prodej

Vstupenky, které byly prodané on-line cestou, stornuje tým podpory smsticketu nebo pořadatel ve svém účtu.
Jako pořadatel máte přehled o všech provedených nákupech ve svém účtu, na záložce Návštěvníci. Každý nákup tak můžete stornovat sami a jednoduše.

Storno vstupenek - prodej za hotové

Vstupenky, které byly prodané na vašich prodejních místech (za hotovost), tedy na vašich Pokladnách, musíte samozřejmě stornovat sami a vrátit zákazníkům peníze napřímo. Stačí vám k tomu čtyři jednoduché kroky:

  1. Přejděte v pokladně do menu Storno vstupenek.
  2. Vyberte akci, ze které chcete stornovat vstupenku.
  3. Opište přesný kód ze vstupenky, včetně pomlček, např: 780-483-6
  4. Pokud je vstupenka platná, systém ji dohledá a zobrazí kompletní informace o dané vstupence - kdy a kde byla prodána a jestli ji můžete stornovat.
  5. Následně můžete vstupenku stornovat a vrátit peníze zákazníkovi. Stornovanou vstupenku si vezměte od zákazníka zpět.

Tip: Prozkoumejte všechny možnosti pokladního systému smsticketu.

Máte nějaké dotazy, postřehy nebo třeba náměty na další články? Neváhejte se kdykoliv obrátit na náš kontaktní email poradatel@smsticket.cz. Jsme tu pro vás a rádi vám poskytneme veškerou potřebnou asistenci.

Pokud vás tento článek zaujal, neváhejte ho sdílet mezi své kolegy a přátele.

Přečtěte si také:
Brno, město hudby i festivalů
Pokročilý marketing pomocí Meta Pixelu
Tajemství slevových kódů na smsticketu
Začněte prodávat vstupenky už za 7 minut
Jak doložit své příjmy do účetnictví?

Foto cover: RAP Ambush#3, Boskovice 22.6.2024, credit Tomáš Trumpeš