Jednoduchý pokladní systém pro prodej vstupenek online i na místě

Pokladní systém pro prodej vstupenek je důležitou součástí každého kulturního nebo sportovního zařízení. Pokud nechcete prodávat vstupenky jen online, patrně uvítáte možnost prodeje na vlastním místě nebo prostřednictvím našich partnerských prodejních míst. V rozhraní smsticketu si můžete nastavit i prodej výhradně prostřednictvím vlastní pokladny.

Prodej vstupenek prostřednictvím partnerských prodejen

Jakmile začnete prodávat akce s pomocí smsticketu, automaticky se vaše akce prodává nejen online, ale i prostřednictvím našich partnerských prodejních míst. V současnosti nabízíme více než 20 prodejních míst v ČR.

Pokladní systém pro prodej vstupenek na vlastní pobočce

Pokud chcete prodávat vstupenky také na vlastním místě, máme pro pořadatele k dispozici službu pokladna.smsticket.cz. Díky této webové aplikaci můžete jednoduše prodávat vstupenky na místě za hotovost. Velkou výhodou je, že si můžete pak sami nastavit, zda prodané vstupenky chcete poslat emailem nebo vytisknout.

Jak funguje pokladní systém smsticket?

Naše pokladna nabízí hned několik způsobů využití na místě prodeje:

  1. Možnost zaslání vstupenky na e-mail
  2. Tisk vstupenek vlastní tiskárnou
  3. Tisk vstupenek s naší profesionální tiskárnou Zebra GK420d
  4. Tisk a dodání vstupenek od smsticketu

V admin rozhraní smsticketu si u každé akce můžete snadno nastavit i speciální kategorii vstupenek, kterou bude možné zakoupit pouze na vašem prodejním místě.

Zaslání vstupenky na e-mail

Pokud zákazník nepotřebuje tištěnou vstupenku, můžete ji zaslat na jeho email. V případě, že dojde k překlepu, je možné tento email v hlavním administračním rozhraní opravit. Při prodeji vstupenky můžete také jednoduše evidovat, jak byla vstupenka zaplacena (karta, hotovost, faktura). Tyto informace se pak zobrazují v prodejním reportu, kde můžete vyhodnotit, kolik lístků se prodalo na místě a jaká byla oblíbená platební metoda.

Prodej vstupenek na fakturu

Zajímavou funkcí je možnost prodeje vstupenek na fakturu. Může se například jednat o firemní nákup. Díky našemu pokladnímu systému lze nejprve lístky v systému jednoduše rezervovat a teprve poté, co je vystavená faktura zaplacena, lze změnit status rezervace na zaplacenou. Systém pak vstupenky pošle na zadaný email. Pokud není faktura uhrazena, je možné rezervaci jednoduše stornovat a vstupenky se tak vrátí obratem do prodeje.

Tisk vstupenek na vlastní tiskárně

Díky pokladně smsticketu můžete vstupenku také jednoduše vytisknout, a to na vlastní tiskárně. Systém nabídne možnost tisku vstupenky, která se vygeneruje na A4 v PDF formátu. Design vstupenky pak lze s pomocí naší podpory částečně nastavit nebo můžete nechat jednoduchý výchozí vzhled smsticketu:
Pokladní systém smsticket: Ukázka pdf vstupenky

Tisk vstupenek s pomocí profesionální termo-tiskárny

V případě, že prodáváte papírové vstupenky na vlastním prodejním místě běžně, doporučujeme k tomuto účelu jednoduchou, avšak profesionální tiskárnu na vstupenky, kterou si můžete od nás přímo zakoupit (model Zebra GK420d). Velkou výhodou této profesionální tiskárny je, že funguje na bázi termálního tisku. K tomuto tisku se používá speciální tepelně citlivý papír. Velkou výhodou termotisku je podstatně vyšší odolnost vstupenky a hlavně, tisk vstupenky je mnohonásobně rychlejší než při klasickém tisku z PDF. Můžete použít buď papír dodaný od nás nebo můžete použít vlastní design. Do vstupenkové tiskárny není třeba dávat žádný toner ani žádné drahé inkoustové cartridge.

Tisk vstupenek s pomocí smsticketu

Pokud nechcete tisknout jednotlivé vstupenky a zároveň byste rádi měli k dispozici profesionálně vypadající vstupenky na akci, můžeme vám vstupenky dopředu vytisknout.

Pokladní systém smsticket: Ukázka tištěných vstupenek a tiskárny Zebra GK420d

Kolik stojí náš pokladní systém?

  1. Za každou online prodanou vstupenku prostřednictvím naší platformy účtujeme Základní provizi 5 %.
  2. Pokud prodáte vstupenky na vlastním prodejním místě, pak za každou vstupenku přes pokladnu smsticket zaplatíte 5 Kč. (Základní provizi 5 % však neplatíte!).
  3. Při variantě, že si necháte vstupenky kompletně připravit a vytisknout u nás, zaplatíte 5 Kč za vstupenku.
  4. Pokud budete vstupenky tisknout na tiskárně Zebra, je třeba započítat další 2 Kč na vstupenku na pokrytí ceny papíru a služby. Cena je tedy pak 7 Kč za vstupenku.

Pro pořadatele větších akcí, kulturní domy i dobročinné akce můžeme po společné domluvě částku snížit.

Související obsah:


Máte nějaké další dotazy týkající se nasazení akce do prodeje a našeho pokladního systému? Rádi se vším poradíme a pomůžeme. Stačí nás kontaktovat na poradatel@smsticket.cz.

Úvodní fotografie: Kultura Blansko, zdroj facebookový profil