Inspirujte se: Jak umí smsticket pomoci městským kulturním zařízením

Mohlo by se zdát, že všechnu kulturu produkují pouze soukromí pořadatelé nebo nejrůznější agentury. Právě takové akce jsou totiž neustále vidět, protože na reklamě přímo závisí jejich příjmy. Často se tak zapomíná, že přibližně 30 % kulturních akcí zajišťují města z veřejných (tedy našich) peněz.

Kulturní akce pořádané samosprávou by měly být velmi kvalitní nejen obsahově, ale také přístupná pro všechny: jak pro mladší generaci, tak pro generaci střední i starší.

A to je jeden z důvodů, proč se na nás obracejí kulturní domy. Chtějí svým návštěvníkům nabídnout pohodlný a zároveň jednoduchý způsob nákupu vstupenek. Samozřejmě online, ale také fyzicky ve svých provozovnách.

Provozujete – nejen – městské nebo obecní kulturní centrum? Inspirujte se na příkladu Střediska kulturních služeb města Svitavy, proč si vybralo smsticket a jaké naše služby využívá.

Centrum kulturní nabídky ve Svitavách

Středisko kulturních služeb města Svitavy (SKS) pořádá kulturní společenské akce pro obyvatele města Svitavy a jeho širokého okolí. Má pod sebou hned tři provozovny: kulturní dům Fabrika, alternativní klub Tyjátr a kino Vesmír. Na akce na všech těchto místech se prodávají vstupenky přes smsticket. Lidé využívají dva hlavní způsoby nákupu: online a fyzicky.

Fabrika Svitavy

Prodej online

Žijeme ve 21. století a nenabízet prodej online už je v dnešní době opravdu faux pas. Nenabízet prodej online dnes znamená přicházet o více než 80 % potenciálních tržeb! Koupit vstupenku online zvládne téměř každý občan vašeho města s přístupem k internetu, zaplatit u smsticketu může platební kartou, mobilem, převodem, paypalem nebo benefitními kartami. Na pokladně u pořadatelů nakupuje podle našich statistik jen necelých 17 % návštěvníků a jejich počet klesá.

Díky prodejnímu iframu (rámeček s naší prodejní aplikací, který si můžete snadno vložit na váš web), se zákazníci nemusí nikam složitě proklikávat a mohou kupovat vstupenky přímo na vašem webu. Můžete na svůj web bez obav odkazovat i z vašich dalších komunikačních kanálů: Facebooku, Instagramu, obecního časopisu nebo třeba tiskových zpráv. Zvýšíte si tak návštěvnost webu i povědomí o vašich dalších akcích. Na webu SKS Svitavy můžete zjistit, jak takový prodejní iframe vypadá.

Vstupenky si zákazníci mohou samozřejmě koupit i na webu smsticketu. Všem pořadatelům nabízíme možnost si u nás zdarma vytvořit svůj veřejný profil, který zobrazuje všechny jejich akce a další zajímavosti. Velkou výhodou pro vás je, že všechny akce dále propagujeme. Náš web navštíví denně přes 15 000 uživatelů a akce se zobrazují na dalších 15 partnerských webech s kulturním a volnočasovým zaměřením. To je spousta potenciálních zákazníků i pro vaši akci! Pro bližší představu můžete shlédnout veřejný profil SKS Svitavy.

Prodej fyzických vstupenek

I když skupina lidí, kteří si rádi koupí vstupenku pěkně “postaru” na prodejních místech a pokladnách kulturních středisek, se výrazně ztenčuje, tento prodejní kanál určitě nevynechávejte. Přibližně každý šestý zákazník chce mít tradiční papírové vstupenky, třeba i proto, aby je někomu mohl věnovat jako dárek.

I fyzický prodej vstupenek vás se smsticketem bude bavit. Stačí mít na vašem prodejním místě obyčejnou tiskárnu a internetové připojení. Pak už stačí jen otevřít v internetovém prohlížeči náš pokladní systém, vybrat požadovanou akci a je to – zákazník si během chvilky odnáší domů své papírové vstupenky. A může je mít také poslané na svém e-mailu!

Pokud chcete, aby vaše vstupenky vypadaly opravdu profi, máme pro vás připravenou profesionální termotiskárnu a předtištěné vstupenkové archy. Archy vám můžeme vyrobit dle vlastního designu. Další informace o pokladně se dozvíte v předešlém článku věnovanému kulturním domům.

Středisko kulturních služeb města Svitavy používá prodej fyzických vstupenek na několika místech - na pokladně kina před promítáním, v centrální pokladně Kulturního domu Fabrika a také přímo na jednotlivých akcích. Ve Svitavách tak mají vždy perfektní přehled o prodejích vstupenek, ať už v předprodeji nebo na místě. Už žádné složité dopočítávání, uvidíte všechno ihned v reálném čase.

Fabrika Svitavy

Další výhody smsticketu

  1. Náš systém vás rozhodně nezruinuje. Pokud nic neprodáte, nic po vás nebudeme chtít. Zaplatíte nám jen velmi nízkou provizi z každé prodané vstupenky. Nemusíte se tedy být žádných licenčních, měsíčních nebo provozních poplatků.

  2. Vaše akce si do prodeje nastavíte úplně sami - využívat můžete pokročilé funkce nastavení, prodávat na místenky, editovat sál v průběhu prodeje, nebo prodeje vstupenek rušit.

  3. Získáte kontaktní informace návštěvníků, se kterými můžete průběžně komunikovat například pomocí SMS nebo e-mailů.

  4. Přehledné reporty prodejů vám usnadní realizaci akcí a účetní povinnosti.

  5. Díky strategickému partnerství s platební bránou Pays garantujeme naprosto spolehlivé řešení online plateb a také vysokou úspěšnost dokončení všech nákupů.

Chcete ušetřit spoustu času se správou ticketingu a nabídnout pohodlný nákup široké veřejnosti? Obraťte se na nás! Rádi s vámi vše nezávazně probereme. Každý pořadatel má všechny funkce k dispozici a stejné možnosti. I malý kulturní dům tak může být zaštítěn stejně kvalitně jako největší festival.