Začněte prodávat vstupenky už za 7 minut

V tomto článku jsme pro vás připravili užitečné tipy, jak si můžete v smsticketu sami snadno vytvořit vlastní akci na pár kliknutí a začít okamžitě prodávat své vstupenky. Žádné zdlouhavé schvalování, žádné zdržování – vše máte od začátku ve svých rukou.

Zkušení pořadatelé zvládnou v našem systému vytvořit akci pod 3 minuty, ale i začínající pořadatelé, kteří se k nám teprve zaregistrovali, se obvykle vejdou do 10 minut. Snadnější cestu k prodeji vstupenek nikde jinde nenajdete.

Celý proces tvorby akce jsme rozdělili do osmi kroků:

  1. Zvolte typ akce (jednorázová, série koncertů, předplatné na sezónu).
  2. Pojmenujte akci (vhodný název osloví více návštěvníků).
  3. Vyplňte místo konání (spoustu míst už máme v databázi, ale samozřejmě můžete přidávat nová).
  4. Nastavte datum a čas (podporujeme jednodenní i vícedenní akce).
  5. Nahrajte plakát (originalita a dobrý nápad pomáhají prodávat).
  6. Popište akci (uveďte hlavní lákadla pro návštěvníky).
  7. Přidejte fotky a Youtube videa (tím lidem nejlépe přiblížíte atmosféru akce).
  8. Doplňte další praktické informace (sem patří všechny důležité informace, které jste dosud neuvedli a návštěvníci by je měli znát – více informací = větší šance nalezení v organickém vyhledávání Googlu).

První Patro Brno Foto: klub První Patro Brno - zdroj: Facebook profil klubu.

Vyzkoušejte různé strategie prodeje vstupenek

Jakmile vytvoříte samotnou akci, dostanete se k tomu nejdůležitějšímu – nastavení pravidel pro prodej vstupenek. Doporučujeme vám začít prodávat vstupenky co nejdříve, v případě akcí s kapacitou 200 - 1000 návštěvníků ideálně alespoň půl roku před konáním akce.

V rámci předprodeje si nejprve jednoduše určíte datum a čas jeho zahájení i ukončení. Na začátku prodeje se vyplatí nabídnout „early birds“ – omezený počet vstupenek nebo první vlnu jejich prodeje za lepší cenu. Postupně pak můžete zdražovat podle prodaných kusů nebo v několika časových vlnách.

Tip: Není nic neobvyklého, že cena vstupenek se postupně zvyšuje až o polovinu jejich počáteční hodnoty. Nebojte se tedy postupně zvedat jejich cenu – ale nepřehánějte to v počtu jednotlivých vln zdražování. Inspirujte se v našem článku Jak zdražovat vstupenky.

Pro vaši akci můžete nabídnout více druhů vstupenek, každou samostatně pojmenovat a nastavit různé ceny. Klidně k jednotlivým vstupenkám přidejte i jejich popis, ať má návštěvník kompletní informace na jednom místě. Samozřejmě není problém nastavit individuální ceny pro studenty, seniory nebo osoby ZTP/P. Přes smsticket můžete prodávat také předplatná a permanentky.

Umíme zpracovat všechny druhy plateb

Budoucí návštěvníci vaší akce mohou za nákup vstupenek platit všemi obvyklými metodami online i offline plateb. Podporujeme platby kartami VISA, MasterCard, přes Google Pay, Apple Pay a PayPal, bankovním převodem, na prodejních místech nebo přímo v pořadatelských pokladnách. Včetně platebního terminálu.

Máme vlastní platební bránu Pays, přes kterou projde přes 96 % všech plateb zákazníků. Platební transakce tam máme pod mnohem větší kontrolou, než je na trhu obvyklé. Podporujeme prodej vstupenek v korunách i eurech.

Tip: Víte, že si můžete vytvořit slevové kódy pro věrné návštěvníky?

Hudba Znojmo Foto: Michal Schneider - Festival Hudba Znojmo 2023. Zdroj Facebook profil Hudba Znojmo.

Zvyšte prestiž vaší akce díky místenkám

Se smsticketem můžete využívat také prodej místenek. Máme velmi přehledný systém jejich prodeje a na vaše přání vám vytvoříme krásný plánek s rozdělením sedadel na míru každému prostoru. Prostor, ve které bude probíhat vaše akce, můžete rozdělit třeba na cenové sektory podle atraktivity jednotlivých místenek, včetně VIP sektoru. Návštěvníci si pak vyberou svá místa a nakoupí pohodlně z počítače, tabletu i mobilu.

Prodávat můžete elektronické i tištěné vstupenky. Jejich design vám na přání rádi jakkoli upravíme. Elektronické vstupenky odesíláme e-mailem, který si můžete dále upravit, třeba do něj přidat přílohu s detailním programem akce nebo plánkem parkoviště. Upravit znění e-mailů můžete klidně kdykoli po nákupu vstupenek nebo až v den akce.

SMS vstupenka: rychlá a efektní

Naší specialitou jsou SMS vstupenky do mobilu – nejrychlejší forma vstupenky. Každá SMS vstupenka obsahuje unikátní kód a textovou zprávu. Návštěvník dostane dvě SMS zprávy, jednu hned po nákupu vstupenky a druhou v den akce jako připomínku.

Tip: Oslovte díky SMS vstupence návštěvníky hned po nákupu a před samotnou akcí. Zanechte jim milý vzkaz, přidejte praktické informace nebo třeba odkaz na web.

Brno Bold Foto: Brno Bold / vzdělávání grafických designérů. Zdroj Facebook profil Brno Bold.

Zvyšte své šance na vyšší návštěvnost vaší akce. Se smsticketem můžete spravovat a upravovat nasazené akce kdykoliv, a prodej i prezentaci máte zcela pod kontrolou. Dostanete k dispozici spoustu pokročilých funkcí, všechny s jednoduchým a intuitivním ovládáním. Na nic důležitého nezapomenete, protože naše aplikace vás přehledně provede veškerým nastavením. Navíc můžete smsticket využívat zdarma, protože nám zaplatíte jen provizi za vstupenky, které prodáte.

Nejlepší zkušenosti s pořádáním akcí pro vás sbíráme a sdílíme už 12 let. Přidejte se do naší komunity a přesvědčte se sami, že smsticket je partner, který vám pomůže. Jsme tu stále pro vás, na nic nemusíte být sami – na našem kontaktním emailu vám rádi poradíme a pomůžeme, napište nám na e-mail poradatel@smsticket.cz.

Tip: Při tvorbě akce se můžete inspirovat také naším video návodem.

Přečtěte si také:

Foto cover: X. Vrbenský vrch 2023. Zdroj Facebook profil Climart Racing Team.