Jak na prodej vstupenek na akce: online nebo na prodejním místě

Hledáte-li řešení pro prodej vstupenek na koncerty nebo jiné akce, na smsticketu máme k dispozici tři základní způsoby, jak můžete začít prodávat.

První možností je prodej vstupenek online prostřednictvím našeho portálu smsticket.cz. K tomu nabízíme prodej i přes naše partnerská prodejní místa, přičemž tuto možnost lze snadno deaktivovat. V případě, že chcete prodávat vstupenky přes vlastní prodejní místa, máme pro vás navíc k dispozici jednoduchý pokladní systém. Pokud pro prodej vstupenek používáte i jiné vstupenkové platformy, nijak to nevadí, protože vstupenky ze všech portálů můžete jednoduše všechny odbavit přes jeden systém, a to ten náš.

Jaké platební metody nabízíme

Platba vstupenek se odvíjí podle typu prodeje:

  1. Pokud je váš prodej zaměřen výhradně na online prodej vstupenek, návštěvníci mohou zaplatit kartou, bankovním převodem, zrychlenou QR platbou nebo prostřednictvím Apple Pay a Google Pay.
  2. V případě, že máte aktivní prodej vstupenek i přes naše partnerská prodejní místa, pak na těchto místech mohou zákazníci zaplatit v hotovosti nebo kartou.
  3. Pořadatelé, kteří prodávají přes vlastní prodejní místo, si mohou sami nastavit preferované platební metody, obvykle se jedná o hotovost. Díky našemu jednoduchému pokladnímu systému pak mohou prodej vstupenek na místě evidovat. Jedná se o jednoduchou aplikaci bez nutnosti instalace software a umožňuje také prodej vstupenek na fakturu. Tuto možnost často využívají firmy nebo instituce, které projeví zájem o hromadný nákup vstupenek.

Každý pořadatel si může sám nastavit, jak bude chtít vstupenky prodávat.

Předchozí varianty lze libovolně kombinovat. Například můžete používat vlastní prodejní místo v kombinaci s online prodejem nebo můžete prodávat výhradně online.

Kolik stojí prodej vstupenek přes smsticket?

V případě prodeje vstupenek online přes náš portál účtujeme standardně provizi 5 % z každého nákupu. Výše je stanovena tak, abychom pokryli náklady spojené s provozem portálu, ať už se jedná o technické zázemí, zabezpečení, vývoj, bezplatnou zákaznickou podporu nebo také poplatky vydavatelům platebních karet za platební transakce.

Tato naše provize je stejná bez ohledu na to, zda se jedná o standardní vstupenky nebo místenkový prodej, který mají všichni pořadatelé také k dispozici. V databázi máme již tisíce míst s místenkovými plány. Pokud zrovna ten váš chybí, rádi jej pro vás připravíme. Stejná provize (5 %) se vztahuje i na prodej vstupenek přes naše partnerské weby a fyzická partnerská prodejní místa (Našim partnerům vyplácíme odměnu výhradně z naší provize a pořadatele akcí to již nijak finančně nezatěžuje).

V případě, že chcete prodávat vstupenky na vlastním prodejním místě za pomoci našeho pokladního systému, pak se nepočítá provize, ale jednotná částka za každou takovou prodanou vstupenku ve výši 5 Kč. Pro tisk vstupenky můžete použít vlastní tiskárnu, nebo vám pro tyto účely za příplatek dodáme značkovou termotiskárnu.

Pořadatelům, kteří nechtějí mít jakékoliv starosti s tiskem, můžeme vstupenky – včetně místenek – předtisknout. Jedná se o profesionálně vytištěné vstupenky na speciálním a odolném tvrdém papíře.

Příklad z praxe: Pořádáte akci a chcete prodávat vstupenky hlavně online, ale chcete mít k dispozici i profesionální papírové vstupenky. V rozhraní smsticketu jednoduše nasadíte akci do prodeje online a kontaktujete naši podporu, která vám připraví i papírové vstupenky jako je například tato: Ukázka vstupenky

Kolik stojí používání systému smsticket?

Registrace, nasazení, editace akcí a používání naší platformy je zcela zdarma. Stejně tak nic neplatíte za používání našeho jednoduchého pokladního systému. Účtujeme si pouze práci při prvotním nastavení pokladního systému ve vašem počítači a za případné zaškolení. Nic také neplatíte za naši zákaznickou podporu, která je k dispozici jak prostřednictvím emailu, tak i na telefonu.

Smsticket má navíc další nástroje, které můžete bezplatně použít – např. prodejní box, iframe, propojení s událostí na Facebooku, slevové kódy, možnost pozvat hosty atd. Nabízíme také rozšířené marketingové služby za velmi příznivou cenu, protože si jsme velice dobře vědomi, že váš prodejní úspěch je úspěch i pro nás. Více informací o našich bezplatných i rozšířených službách se dozvíte v článcích uvedených níže.

Související články:


Chcete začít prodávat vstupenky a hledáte něco jednoduchého, cenově dostupného a flexibilního? Kontaktujte nás na poradatel@smsticket.cz, rádi Vám pomůžeme.

Titulní obrázek: záběr z Animefest 2024