Jak s pomocí QR kódu podporujeme prodej vstupenek a zefektivňujeme akce

QR kódy u nás představují mnohem víc než pouhý prostředek pro odbavování návštěvníků – jsou dynamickým prvkem, který propojuje svět digitálního marketingu a reálného prostředí události. Kromě toho, že usnadňují proces odbavení návštěvníků, hrají i klíčovou roli v propagaci událostí. Na smsticketu QR kódy představují multifunkční nástroj, který pomáhá nejen s plynulým průběhem samotné události, ale také s šířením povědomí o ní.

QR kód jako nástroj propagace

QR kód je skvělý způsob, jak se okamžitě propojit se zájemci o akci. Jako pořadatel akce si například můžete přímo u profilu akce stáhnout QR kód, který pak můžete libovolně použít pro další propagaci – online i offline. Oskenováním tohoto kódu se otevře stránka se vstupenkami na akci, které tak mohou návštěvníci okamžitě zakoupit. Tento QR kód si můžete stáhnout i u rozpracované akce. Díky tomu lze jednoduše získat QR kód akce ještě předtím, než je předprodej vstupenek oficiálně zahájen a než jsou dokončeny veškeré propagační materiály. Jedná se tak o skvělý marketingový nástroj.

Propagace s pomocí tištěných materiálů

Stažený QR kód akce můžete umístit na plakáty, letáky nebo bannery a tím umožnit návštěvníkům rychlý přístup k nákupu vstupenek. Dokonce i při velkoplošné propagaci událostí jsou QR kódy účinným prostředkem, jak zajistit pohodlný a bezproblémový nákup vstupenek přímo z mobilního zařízení.

Udělali jsme to tak například při oslavě 10. narozenin Galerie Šantovka. Bannery s QR kódy jsme umístili na vnější stranu plotů areálu. Návštěvníci si pak po oskenování kódu mohli rovnou v telefonu zakoupit vstupenku. Předprodej probíhal pouze online bez fyzické pokladny a přístup se pořadatelům osvědčil.

Propagace na sociálních sítích

QR kód může pomoci s prodejem i prostřednictvím sociálních sítí, například na Instagramu nebo Facebooku. Instagram je primárně vizuální platforma, takže sdílení QR kódu spolu s obrázky nebo zajímavou grafikou se tu dobře osvědčuje. QR kódy mohou lidé sdílet ve svých příspěvcích, příbězích i v profilu. V případě Facebooku je QR kód také skvělý marketingový nástroj: pokud totiž sdílíte odkaz, Facebook může snížit dosah příspěvků obsahujících externí odkazy. V případě QR kódu tento problém odpadá, protože se jedná o vložený obrázek.

QR kód jako elektronická vstupenka

Vstupenka ve formě QR kódu představuje v organizaci událostí skvělou inovaci. QR kódy eliminují potřebu ručního zadávání čísel vstupenek či manuální kontroly tištěných dokumentů. Díky tomu šetří čas a snižují riziko lidských chyb. Návštěvníci událostí navíc mohou rychle a efektivně projít kontrolou a být okamžitě odbaveni, čímž se minimalizuje fronta a zvyšuje celková spokojenost s akcí.

Aplikace pro rychlé odbavování

Smsticket nabízí pořadatelům volně dostupnou aplikaci pro odbavování návštěvníků. V případě větších akcí pak máme k dispozici profesionální čtečky. Kontrola vstupenek s QR kódem také poskytuje organizátorům v rozhraní smsticketu přehled o aktuálním vytížení. Návštěvníci nemusí stahovat žádné speciální aplikace, stačí pouze otevřít email nebo využít již existující aplikace jako Apple Wallet. Tím se zlepšuje jejich uživatelská zkušenost.

Návštěvníci akce mohou předložit vstupenky hned několika způsoby:

  1. QR kód přímo v emailu: Návštěvník obdrží email obsahující elektronickou vstupenku s QR kódem přímo v těle emailu. Stačí otevřít email a předložit vstupenku ke skenování na vstupní bráně.
  2. Vstupenka s QR kódem uložená v Apple Wallet: Pokud návštěvník využívá zařízení od společnosti Apple, může si vstupenku uložit do aplikace Apple Wallet, odkud ji pak snadno předloží k oskenování.
  3. QR kód v PDF dokumentu: Organizátor zasílá návštěvníkovi vstupenku ve formě PDF dokumentu, který obsahuje QR kód. Tento dokument je přiložen k emailu a návštěvník si ho může uložit do svého zařízení nebo vytisknout pro pozdější použití. Tímto způsobem má návštěvník flexibilitu a možnost volby, jak si chce svou vstupenku připravit.
  4. Zobrazení vstupenky na uživatelském profilu v rozhraní smsticket: Návštěvníci, kteří mají uživatelský účet na platformě smsticket, zobrazí svou vstupenku snadno na svém uživatelském profilu. Stačí se přihlásit do svého účtu a přejít do sekce se vstupenkami, kde získají přehled o všech svých zakoupených vstupenkách včetně těch s QR kódem. Tento způsob umožňuje návštěvníkům snadný a rychlý přístup ke svým vstupenkám z jednoho centrálního místa a usnadňuje správu jejich účasti na různých událostech.

Jak vidíte, využití QR kódů přináší mnoho výhod, včetně zlepšení uživatelské zkušenosti, zjednodušení procesu prodeje vstupenek a zvýšení účinnosti propagace událostí. Jsou moderním a efektivním nástrojem, který pomáhá organizátorům událostí dosáhnout úspěchu a zajistit bezproblémový průběh akcí různého typu.

Související články:


Chcete prodávat vstupenky jednoduše, rychle a levně online? Rádi se vším poradíme a pomůžeme. Stačí nás kontaktovat na poradatel@smsticket.cz.