Tisková zpráva Lékařské fakulty MU - Máme kúru pro kultůru

Tisková zpráva, Brno, 13. května 2020

Studenti Lékařské fakulty MU pomohou nastartovat brněnskou kulturní scénu

Společnost smsticket s.r.o., která zajišťuje prodej vstupenek na kulturní akce v Brně, spojila síly s Lékařskou fakultou Masarykovy univerzity (MU). Cílem spolupráce je propojení pořadatelů akcí se studenty, kteří tradičně tvoří významnou skupinu návštěvníků mnoha kulturních akcí. Spolupráce přináší studentům Lékařské fakulty (MU) levnější vstupenky na zajímavé akce a pořadatelům pomůže oslovit cílovou skupinu návštěvníků.

„Chceme, aby pilotním fakultou byla právě lékařská fakulta, protože je to respektovaná fakulta s kvalitními studenty a absolventy a současně to bereme i jako poděkování studentům a studentkám lékařských i nelékařských oborů za jejich práci a pomoc při boji s COVID-19,“ řekl Oldřich Brzobohatý ze společnosti smsticket s.r.o. „Věříme, že tato aktivita nastartuje zájem i dalších fakult MU, a studenti tak po uvolnění vládních nařízení pomohou pořadatelům a umělcům postavit se zpět na vlastní nohy,“ dodal.

Sleva na vstupném pro studenty by měla fungovat jako základní pobídka k nákupu a k cestě za kulturou. Slevu poskytnou samotní pořadatelé. Smsticket sehrává roli prostředníka mezi pořadateli jednotlivých akcí a studenty. S realizací projektu se počítá od začátku srpna, jakmile budou ukončena epidemiologická opatření vlády a tím pádem bude možné uspořádat kulturní akci bez větších omezení. Aktuálně jsou do projektu zapojeny tyto kluby: Klub Fléda, Melodka, Eleven, Metro Music Bar, ArtBar, Favál Music Cirkus, BajkAzyl, Exit Club a Stará Pekárna.