Jak může smsticket pomoci při pořádání dobročinné sbírky

I když je smsticket známý zejména mezi pořadateli a eventovými agenturami jako jednoduchý a efektivní nástroj pro prodej vstupenek na akce, platforma může být i skvělým pomocníkem pro neziskový sektor. Organizace, které pořádají různé akce a dobročinné sbírky na podporu různých skupin, mohou díky smsticketu využít další způsob, jak získat více prostředků. Kdy a jak může smsticket dobročinným organizacím pomoci:

Jak smsticket pomáhá při pořádání dobročinné sbírky

Vstupné jako rychlý a symbolický příspěvek

Ať už chcete uspořádat dobročinný běh, přátelské sportovní utkání, ples, oslavu nebo jinou kulturní benefiční akci, s pomocí smsticketu už nemusíte spoléhat jen na to, co vám lidé hodí do sbírkové pokladničky na místě konání akce. Prodejem vstupenek umožníte dárcům, aby vás jednoduše a rychle podpořili. Vytvoření akce a nasazení do prodeje je totiž u smsticketu velice rychlé, i když podléhá schvalovacímu procesu. Ve všední dny a v běžné pracovní době je akce obvykle schválena během hodiny.

Finanční podpora platbou z mobilu

Čím dál častěji se budete nejspíš potýkat s tím, že lidé u sebe nenosí hotovost, zatímco telefon mají neustále u sebe. Jednou z možností, jak se vypořádat s nedostatkem hotovosti, je vytvořit si QR kód pro platbu, který si budou moci ostatní načíst ze své bankovní aplikace a následně zaslat peníze. Vzhledem k tomu, že QR platba je pouze jednou z mnoha platebních metod, které lze v dnešní době využít, co byste řekli na možnost platby Apple Pay, Google Pay, PayPalem nebo kartou? Díky smsticketu si můžete nastavit „vstupenky“ na vybrané částky a lidé budou moci jednoduše přispět nákupem vstupného, který snadno zaplatí ze svého telefonu.

Neomezený prodej v průběhu akce

Jak jsme již zmínili, díky smsticketu nemusíte spoléhat na umístěnou sbírkovou pokladničku. K dispozici totiž můžete mít prodejní QR kód akce, přes který si lidé snadno otevřou stránku s dostupnými položkami, a jejich nákupem tak mohou přispět prostřednictvím svého chytrého telefonu. Velkou výhodou prodeje přes smsticket je, že umožňuje prodej vstupenek i v den a v průběhu pořádané akce. Takto můžete jednoduše vybírat prostředky po celou dobu až do skončení akce.

Vlastní webová stránka akce

V okamžiku, kdy je akce zveřejněna, se automaticky zobrazuje v portfoliu existujících akcí na smsticketu a může se tak zobrazit ve výsledcích vyhledávání. Každá akce má svou vlastní stránku, na které se zobrazují veškeré informace a odkud si lidé mohou rovnou zakoupit lístky. Tuto stránku si vytváříte a spravujete sami.

Nastavení smsticket stránky akce nepředstavuje problém i pro méně technicky zdatné pořadatele. Pokud máte navíc vlastní webové stránky, můžete si tuto stránku snadno propojit s vaším webem nebo stránkou dobročinné sbírky. Tímto způsobem mohou obě stránky na sebe navzájem odkazovat - získání tzv. zpětného odkazu. (Zpětné odkazy sehrávají důležitou roli při sestavování výsledků vyhledávání na internetu, např. v Google, Seznamu, Bingu atp.)

Neomezená aktualizace obsahu

V smsticketu můžete i po publikování akce nadále vkládat i aktualizovat informace o akci. Co však nelze měnit je místo, datum a cena vstupenek. Je na vás, jak bude vypadat výsledná stránka akce. Na ukázku stránky akce pořádané dobročinnou organizací se můžete podívat například zde. Ceny a dostupnost vstupenek lze aktualizovat po zahájení prodeje s pomocí naší technické podpory, která odpovídá na požadavky velice rychle. Pozor, obsah nelze měnit po skončení akce.

Propojení akce s událostí na Facebooku

Pokud jste založili také facebookovou událost k pořádané akci, můžete ji jednoduše propojit se smsticketem tak, že návštěvníci mohou přímo z facebookové stránky vaší události zakoupit vstupenku na akci a tím vás jako dobročinnou organizaci podpořit. Informaci, jak na to, se dozvíte přímo v rozhraní smsticketu v záložce „Promování“ vybrané akce.

VIP vstupenky / vstupné s dárkem

Skvělým způsobem, jak získat větší podporu dobročinné sbírky je prodej tzv. VIP vstupenek. Jedná se o vstupenky s přidanou hodnotou (u akce například nabídka občerstvení, zajímavého dárku atp.). Vstupenky na smsticketu totiž umožňují spolu se vstupným nabídnout i nějaký vlastní „dárek“, který pak na místě akce návštěvníkovi osobně předáte. Tím se vyhnete nákladům spojeným s balným a poštovným. Díky zakoupení vstupenky i s dárkem můžete motivovat ostatní, aby na akci dorazili.

Kolik smsticket stojí?

Smsticket jako takový vás nestojí nic. Registrace i používání je zdarma. Platí se pouze provize z každé prodané vstupenky. Tuto provizi si jednoduše přičtěte k ceně vstupenky a díky tomu získáte 100 % výtěžku. Smsticket navíc jako podporu nabízí dobročinným organizacím výhodnější provizi.


Jste dobročinná organizace a chcete uspořádat benefiční akci, například na podporu dobročinné sbírky? Napište nám na poradatel@smsticket.cz, rádi Vám s nasazením akce pomůžeme.