Zábavní parky v Brně

Zábavní parky nabízejí rodičům možnost, jak trávit čas se svými dětmi - nebo je alespoň na nějaký čas zabavit a tím se jich naopak “zbavit”. Tak či onak, děti vám budou za tuto možnost vděčné.
Kromě toho tyto areály nabízejí i možnost pořádání rodinných či větších oslav a párty, a většinou i firemních setkání a teambuildingů. Konat se tu mohou také kolektivní programy pro školy a jiné vzdělávací instituce.

VIDA

VIDA! Science centrum v Brně je zábavní vědecký park sídlící v bývalém pavilónu D na brněnském výstavišti. Jeho zřizovatelem je Jihomoravský kraj, otevřeno má od roku 2014 a za tu dobu uvítalo již přes milion návštěvníků. Stálá interaktivní expozice prezentuje desítky vědeckých fenoménů ve čtyřech základních okruzích - Planeta, Civilizace, Člověk a Mikrosvět. Je zde také dětské science centrum pro děti od 2 do 6 let a v letních měsících venkovní expozice, které prostřednictvím exponátů (např. Akustické uši, Tlaková fontána, Heliograf) využívajících vtipně základních fyzikálních jevů děti zároveň baví i vzdělávají. Součástí VIDA! Centra je také Divadlo vědy, kde se konají pravidelná představení plná zábavných pokusů. Firmy pak zde mají možnost pronájmu prostor na konferenci či firemní večírek.

Bruno

Brněnský zábavní family park Bruno stojí v městské části Brno-Slatina - jeho budova se tyčí do výšky poblíž kruhového objezdu a je díky své charakteristické křivce je nepřehlédnutelná. Klimatizovaná vnitřní část má přes 40 atrakcí - je zde tobogan, autodrom, lodičky, trampolíny. Pro děti do 4 let je tu speciální oddělení “Mláďata”. Atrakce jsou propojeny spletí vzdušných tunelů, chodeb a lanovek. Nejníže položenou atrakcí jsou Podzemní nory - labyrint podzemních katakomb, nejvyšším bodem areálu je panoramatická vyhlídka Čapí oko.
Venkovní část zábavního parku Bruno je otevřená od jara do podzimu a najdete zde třeba šlapací autíčka, bagjump, houpačky, fontány a vůbec celý Vodní svět. K dispozici je občerstvení v bistru Zobka nebo restauraci Hnízdo.

TOBOGA Bongo

Během roku 2023 se tento zábavní park přesunuje na novou adresu - do Avion Shopping Parku. Otevřen má být někdy na podzim, datum dosud nebylo upřesněno.

Bobovka u mlýna

Bobová dráha u Kadlcova mlýna v Mariánském údolí v Brně-Líšni nabízí adrenalinový zážitek. Pro jízdu na bobech není potřeba mít nějaké zvláštní dovednosti, stačí jen dodržovat bezpečnostní předpisy. Vozíky se pohybují po trubkové konstrukci, jezdec je připoután bezpečnostním pásem a ovlivňuje rychlost jízdy pomocí brzdy. Dráha měří něco přes kilometr a vede celá lesem, přičemž zatáčky jsou jištěny ochrannými sítěmi. Jezdí se po celý rok všechny dny v týdnu. Hlad a žízeň můžete zahnat v nedalekém penziónu.

Jungle Park

Jungle Park je lanové centrum nacházející se v nádherném lesním prostředí u řeky Svratky poblíž pavilónu Anthropos. Otevřeno je od konce dubna do konce října, zavírá se při bouřkách a námraze. Park nabízí několik lezeckých tras, odstupňovaných dle náročnosti. Bezpečnost návštěvníků zajišťují vyškolení instruktoři. Dětské trasy jsou přístupné pro děti nad 100 cm výšky. Speciální adrenalinovou atrakcí je Power fan - seskok volným pádem ze třinácti metrů. Součástí areálu jsou i dva lanové přejezdy přes Svratku. Samozřejmě nechybí stánek s občerstvením s nabídkou narozeninových oslav. Obecně je Jungle Park ideální právě pro skupinové aktivity, ať už jde o školní výlety, firemní teambuildingy či rodinné akce. Také lze propojit lezení se sjížděním řeky v kánoi nebo na raftu.

JumpPark

JumpPark je velká aréna s mnoha trampolínami. Nachází se poblíž Ústředního hřbitova, s možností parkování přímo před areálem. Vyřádí se tu děti i dospělí, platí tu však výškový limit - osobám pod 110 cm je vstup zakázán. Kromě obyčejného skákání jsou tu i speciální “jump” atrakce: basketbal, vybíjená, ninja dráha či populární pěnová jáma. Na skákání je třeba mít speciální protiskluzové ponožky (k dostání na místě). Návštěvníkům jsou k dispozici toalety se sprchami a bar s nápoji a pochutinami.

Lanové centrum PROUD

Lanové centrum PROUD na Lesné založila a spravuje příspěvková organizace Lužánky - středisko volného času roku 2003. Areál nabízí několik základních programů - mobilní lanové překážky, vysoké lezení se sebejištěním, desetimetrové zhoupnutí a lanovky - a jejich různé kombinace. Pro školy a firmy má lanové centrum PROUD připraveno speciální balíčky aktivit, navíc zde existuje možnost propojit zážitky v lanovém centru s jinými typy skupinových her, např. Arrow Game (kombinující prvky lukostřelby, paintballu a vybíjené), laser game a únikovkou. Je zde možnost realizovat příměstské tábory a firemní teambuildingy. Děti od 3 do 10 let mohou absolvovat zábavný vzdělávací program “Po stopách veverky”.

Šaškárna

Šaškárna je nový zábavní dětský park s kavárnou v Brně-Řečkovicích, který se nachází v bývalé tovární hale, u níž je možné v pohodě bezplatně zaparkovat. Najdete zde velkolepý labyrint pro větší děti, dětský koutek pro batolata, elektronickou střelnici, motokárovou dráhu, dále pak bar, sociální zázemí a převlékárnu. Oproti jiným hernám je prostor koncipovaný tak, aby rodiče na své dítě stále viděli, ale přitom mohli sedět pohodlně u stolu a věnovat se i sami sobě. Všechny atrakce jsou zahrnuty v ceně vstupného, přičemž systém funguje tak, že dostanete čip na krk a veškerou útratu platíte při odchodu. Kavárna nabízí studená i teplá jídla (čerstvá pizza z vlastní pece) a širokou paletu nealko nápojů. Je zde možno uspořádat i dětskou oslavu, pro kterou připraví výzdobu a občerstvení dle vašeho přání.

FunPark

FunPark, nacházející se v areálu koupaliště na ulici Dobrovského, je dětské hřiště, určené pro všechny věkové kategorie. Otevřeno je pouze za pěkného počasí od června do srpna (tj. stejně jako koupaliště). K dispozici jsou zde víceúčelové trampolíny, dřevěné prolézačky, kolotoč, bludiště či lanové centrum. Objednat lze i narozeninovou párty.

Hopsálkov

V brněnském golfovém centru Kšírovka v Komárově byl nedávno otevřen Hopsálkov - velkoryse pojaté dětské hřiště, jehož hlavní atrakcí jsou velké trampolíny plněné vzduchem. Je tu také obří pískoviště, různé typy prolézaček a houpaček, třicetimetrová lanovka, různé sítě na lezení i ležení atd. Občerstvit se můžete v bistru s terasou, obklopeném písečnou pláží. Je možnost pronajmout si i ohniště na opékání buřtů. V blízkosti se nachází přírodní koupaliště Biotop Brno Jih, nebo Jižanský dvorek s množstvím domácích zvířátek.

Líšeňáček

Během sezóny má otevřeno dětský park Líšeňáček - přes prázdniny denně mezi 10 a 19 hodinou. Na poměrně kompaktním prostoru jsou zde skákací nafukovačky, prolézačky, trampolíny všech možných barev a tvarů. Je zde samozřejmě i občerstvení, dospělí si mohou zahrát i stolní fotbálek nebo kulečník. Standardní je i možnost pořádání dětských oslav.

Eldorádo

Areál Eldorádo je oddychový sportovní areál pro děti i dospělé. Pro děti jsou zde trampolíny, skluzavka, autíčka a motorky, skákací hrad a ping-pong. Dospělí pak mohou relaxovat při beachvolejbalu, fotbalu a pétanque. O pauze mezi aktivitami se pak mohou vyklidnit v parčíku s jezírkem a vodními kaskádami, nebo krmit zvířátka ve zdejší mini zoo. Prostorná restaurace zvládne i několik oslav či hostin zároveň, objednat si můžete i barmanskou show nebo ohňostroj.

Kukuřičáci

Zajímavou možností zábavy je bloudění v kukuřičném bludišti v Brně-Kníničkách. Můžete si vybrat z mnoha typů soutěží a her, odstupňovaných podle náročnosti. Ideální je tato aktivita pro firemní teambuilding, protože kromě základního orientačního smyslu otestuje a procvičí vaši schopnost spolupráce, řešení problémů a komunikaci.