Jaké nejznámější kluby má Brno

Říká se, že Brno je studentské město - a studenti (a vůbec mladí lidé) samozřejmě žijí svůj bouřlivý (noční) život v hospodách a klubech. Je jich tu hodně, ale je pravda, že dříve, tedy zvláště před pandemií koronaviru, jich bývalo ještě víc. Máme na mysli kluby, ve kterých se tančí - jde nám prostě o parties, večírky, paření až do rána, ne o koncerty (i když ty dvě věci spolu samozřejmě často souvisejí).

Některá z míst, o nichž bude řeč, jsou zároveň i hudebními kluby s živými koncerty, jiné se specializují výhradně na elektronickou produkci DJů. Pojďme si v tom tedy udělat aspoň trochu jasno - a začněme od těch největších a nejvýznamnějších.

Fléda

Klub na místě tradičně zasvěceném zábavě - své pojmenování zdědil od kabaretu “Wiener Fledermaus” (tedy “Vídeňský netopýr”), který zde fungoval v první polovině 20. století. Potom zde nějakou dobu sídlilo televizní studio, a roku 2001 byl otevřen klub. Kromě koncertů české a zahraniční klubové špičky je významnou baštou elektronických beatů - konají se tu i velkolepé festivaly a přehlídky (Elektra, Vendeta, Echoes).

Sono centrum

Jeden z největších brněnských sálů pyšnící se výbornou akustikou a moderním technickým zázemím. Také zde se pořádají velkolepé diskotéky, často v “Oldies” stylu - což v tomto případě znamená hudbu 80. a 90. let. Příležitost ale dostávají i studentské mejdany - třeba při příležitosti zahájení semestru.

Metro Music Bar

I tady jde o dramaturgii kombinující živé hraní s diskotékou. Metro Music Barstrategickou polohu přímo v srdci města, a tančit a pařit zde můžete nejen na pravidelných pátečních a sobotních parties, ale většinou i poté, když se dohraje koncert - takže vlastně pořád!

Zoner Boby Hall (Bobycentrum)

Dnes takřka kultovní místo žije trochu ve stínu své bývalé devadesátkové slávy - ale pořádně to tady roztočit můžete i dnes. V Zoner Boby Hall kromě tanečních kurzů a muzikálových představení můžete prožít proslulou Apokalypsu - dlouhou noc plnou setů populárních DJs (v roce 2023 již po padesáté!).

Enter Club Brno

Nový klub na místě původního legendárního “Faválu”, to jest u velodromu na “spodní straně” brněnského výstaviště. Provoz se teprve rozjíždí, tak doufejme, že vše půjde podle plánu. Konají se zde i koncerty (např. Jakub Děkan), ale hlavně taneční party.

Two Faces

Two Faces Music Club má také výhodnou polohu - nachází se nedaleko katedrály na Petrově. K dispozici jsou tu dva taneční parkety, čtyři bary a zajímavý interiér, jehož největší atrakcí je římský bazén. (Nevhodné pro neplavce!) Otevřeno je od úterka do soboty.

7.Nebe

Stálicí brněnského clubbingu je 7.nebe (píše se různě, s mezerou, velkým nebo malým písmenem…). Jeho interiér má futuristickýindustriální charakter, jsou tu dvě taneční stage a dva bary. Parties jedou od pravidelně od středy do soboty, přičemž středy jsou Student Night, čtvrtky University Party, pátky a soboty se pak prostě tancuje a veselí bez přívlastku.

Exit Club

Tento klub je umístěn ve sklepení historického Domu pánů z Lipé. Od svého založení v roce 2015 se zaměřuje na taneční elektronickou hudbu, tedy především techno, ale také house, trance a drum´n´bass. Klub má originální design, založený na spojení kovových prvků a videomappingu, a je vybaven špičkovým zvukovým systémem Void Acoustics. K dispozici jsou tu dva bary a chill-outový salonek.

Perpetuum Music Club

Tento klub se nalézá mezi Janáčkovým a Mahenovým divadlem (klientela se ale asi příliš nepřekrývá :-). Zdejší produkce se zaměřují na skutečně kreativní přístup DJů, vytvářejících originální a neopakovatelné sety - nejde o “pouhé” pouštění největších hitů. Oblíbené jsou tu i tvrdší a temnější odrůdy techna nebo raveu. Go deep!

ArtBar Druhý Pád

Také zde (u křižovatky Štefánikovy a Pionýrské) se pořádají taneční akce, zejména pro studenty. Jde o sympatický multižánrový prostor, kde se konají i koncerty, přednášky, stand-upy, kvízy, vernisáže a divadelní představení.

Pitkin

Klub nacházející se mimo centrum na Srbské ulici (poblíž Slovanského náměstí), nicméně poblíž dopravní tepny. I v Pitkinu to tepe - jednou je to retro či oldies, jindy zase noc v latinskoamerickém stylu. Navštívit tu můžete i pořádně odvázanou show pánského striptýzu nebo koncert legendárních Lunetiků.

Charlie´s Hat

Klub na atraktivní adrese (Kobližná ulice, hned vedle náměstí Svobody), ale s poněkud utajeným vchodem. Charlie´s Hat funguje už od r. 1995 jako jeden z prvních “sklepních” podniků v Brně, a je to legendární místo. Hudbu zde nepouštějí až na výjimky profesionální dýdžejové, nýbrž rozmanitá sestava hudebních znalců a nadšenců. Pod dohledem zkušeného sommeliéra zde můžete také degustovat značkové lihoviny.

VN Club

Dříve jako VN Brothers Club, a ještě dříve jako Watt Club. Další z klubů v centru Brna, tentokrát na Jánské. Velkorysý prostor (4 patra), v nabídce je např. vodní dýmka (shisha), fitness centrum nebo privátní karaoke.

…a další

Míst v Brně, kde se dá tančit na reprodukovanou hudbu (nebo DJ live set) je samozřejmě více - tento seznam mapuje místa, kde k tomu dochází s největší pravidelností, ergo pravděpodobností. Situace je lehce nepřehledná, informace bývají často kusé.
Z dalších destinací můžeme zmínit třeba akce v kavárně Trojka (Dům pánů z Lipé), také v Alterně občas zazní taneční beaty. V pátky a soboty má otevřeno M Bar Club na Kapucínském náměstí - více informací nelze dohledat…
Noční život má své nástrahy a ne vždy se stává, že se ocitnete na bezpečném místě s příjemnými lidmi. Aby se vám v brněnských klubech nic zlého nepřihodilo a strávili jste nezapomenutelný večer dle vašich představ, o to se také snaží tento článek - doufejme, že vám informace zde obsažené přijdou vhod.


Provozujete klub a chcete vyzkoušet moderní vstupenkový systém? Napište nám na poradatel@smsticket.cz, rádi Vám s nasazením vašich představení pomůžeme.