Pořádáte vinařské akce? Prodejte více vstupenek a zvyšte návštěvnost

Vinařské akce mají na Moravě dlouhou tradici a některé se postupně přeměňují na velmi úspěšné a rok od roku zajímavější podniky. Před lety to začalo akcemi, které nesly obecný název „Otevřené sklepy“ a byly organizovány skupinami nadšenců, výrobců a milovníků vína. Návštěvnost nebývala vysoká, ale akce postupem času získávaly na velké oblibě.

Proč vlastně? To je velmi jednoduchá otázka, na kterou odpoví každý, kdo má rád víno, jako já! Vinařské akce spojují mnoho hezkých zážitků, skupin přátel, krásné prostředí vinic a sklípků, které my z Moravy sice známe od mládí, ale lidé ze západu a severu jsou ohromeni našimi podzemními architektonickými skvosty plnými lahodných vín rozmanitých a úžasných chutí.

Všichni na Moravu!

Na Moravě máme navíc ve zvyku lidi ze vzdálených krajů poučovat o vůních a chutích vín, různě je školit, testovat a případně „vysušovat“. O tomto procesu by se dal napsat samostatný článek, ale ten až jindy.

Málokdo našim moravským svodům odolá, protože ochutnávat i laicky hodnotit víno zvládne, bez přípravy, vlastně každý a tento proces je díky ideálnímu obsahu alkoholu ve vínu (ani moc ani málo) obvykle zakončen výrazným zlepšením nálady, upevněním milostných vztahů, výlevy upřímnosti bez potřeby terapeuta, a navíc vždy vytvoří zásobárnu historek na další období.

Pálava

Návštěvníci se na vinařské akce velmi často vracejí, protože platí: „Co si nepamatuju, to se nestalo. Chci to tedy zažít znovu, a přece si ty chutě vín musím nakonec zapamatovat, osvojit a spolehlivě je rozpoznávat, že?“

Víno, zpěv a zábava

Vinařské akce jsou čím dál zajímavější. Bývá již zvykem, že je součástí akce i hudební produkce a další zábavný program. V průběhu akce nebo následující den ráno je obvykle možné jednoduše zakoupit víno, které vám nejvíce chutnalo, získat kontakty na vinaře a příště si vámi vybranou lahůdku objednávat již přímo od „zdroje“.

Před mnoha lety byl na jedné akci v Čejkovicích dokonce viděn mladý tatínek, který odložil dítě z kočárku na pískoviště (spíše tedy do hlíny) a takto získaný prostředek využil ke kyvadlové přepravě mnoha kartónů vlašského Ryzlinku, kterému nedokázal odolat, do nedaleko odstaveného vozidla. Takto odloženým dětem se na podobných akcích samozřejmě nikdy nic nestane a maminkám kupodivu nevadí, když jsou dítka od bláta!

Máme k vinařským akcím dlouholetý, pozitivní vztah a pokud jste vy jejich pořadatelem, velmi rádi vám pomůžeme s propagací a prodejem vstupenek, aby byla vaše akce co nejúspěšnější a sjeli se k vám návštěvníci i ze vzdálených krajů. Smsticket vznikl na Moravě, takže nám bude ctí pro vás pracovat!

Zde je několik výhod, které stojí za zmínku, pokud jste na vážkách, zda nás využít pro předprodej vstupenek.

Předprodej vstupenek řeší vrtochy počasí

Větru a dešti neporučíme, takže pokud společně oslovíme vaše návštěvníky předem, nadchneme je pro účast na akci a zakoupí si hned vstupenky, pak určitě přijedou. Někteří lidé bez vstupenek totiž mohou při hodně zatažené obloze a zhoršeném počasí svou účast ukvapeně zrušit, protože si neuvědomí, že do sklepa nikdy neprší. Lidé se vstupenkami nikdy neváhají a přijedou vždy.

Víte předem, jaká bude účast

Množství prodaných vstupenek vám prozradí, kolik připravit občerstvení a jak se na celou akci připravit, zda vzít brigádníky nebo kolik zajistit mobilních toalet.

Získáte kontakty na své budoucí zákazníky

Při předprodeji vstupenek zadávají návštěvníci svůj email a mobilní číslo. Pokud k tomu dají souhlas, což je obvyklé, můžete je následně jednoduše oslovit při organizaci další akce. Na vaší akci byli jistě spokojení, takže příště přijedou zase. Vždyť přece víme, že se vracíme na místo činu.

Možnost rychlého nákupu v partě přátel

Na vinařské akce jezdí často party přátel, kterým dáte předprodejem šanci koupit vstupenky impulzivně při nějaké vhodné příležitosti, když se potkají.

Jednoduchá organizace při zahájení akce

V praxi se u podobných akcí již častokrát osvědčil prodej vstupenek, které v ceně obsahují samotný vstup, doprovodný program, určitý předplacený počet ochutnávek, někdy i vouchery na odběr lahví vína. U příchozích návštěvníků již tedy nemusíte řešit složitou evidenci, pouze jim rozdáte instrukce, vouchery, mapku s otevřenými sklepy, skleničky… Příchozí návštěvníky odbavíte naší čtečkou nebo mobilním telefonem s aplikací „smsticket Brána“. Máte jistotu, že každý příchozí s platnou vstupenkou má již zaplaceno a nemusíte se ničím zdržovat.

Mladí vinaři Foto: zdroj Facebookový profil Mladí vinaři

Máte hezké webové stránky?

Máte-li pěkný web, není třeba, abyste všechny zájemce posílali nakupovat vstupenky k nám na web smsticket.cz. U nás koupí vaše vstupenky i tak dost lidí. Na vašem webu ale mohou samozřejmě kupovat vstupenky také. Stačí umístit na vaše stránky náš IFRAME (rámeček s prodejním formulářem) a zájemci kupují vstupenky jednoduše rovnou u vás.

Chcete maximální počet lidí na akci?

Vstupenky na nejrůznější akce prodáváme už patnáct let. Víme, jak oslovit potenciální zájemce o vaši akci, máme vlastní databáze návštěvníků, kteří navštěvují podobné akce a nebojíme se je oslovit, protože nám dali souhlas. Zvládneme i kampaně na sociálních sítích tak, abychom vám maximálně pomohli s prodejem vstupenek.

Kde budou lidé parkovat, když jich bude hodně?

Jednou z našich posledních technologických novinek je možnost zajištění virtuálního parkoviště. Pozemek ve vaší blízkosti sice nemáme, ale pokud máte nějaký k dispozici vy, lze jej označit cedulí placeného parkoviště. Návštěvníci pak mohou na vyznačeném pozemku nechat své auto a parkovné jednoduše uhradit online prostřednictvím naší partnerské služby Parkum.cz

Milovníci plateb kartou a nešťastníci bez peněz

Velké množství lidí preferuje platbu kartou. Někteří z principu, jiní proto, že jim po prvních dvou hodinách doprovod ze strachu zabavil peněženku s hotovostí. Těmto lidem se dá pomoci v jejich svízelné situaci tím, že akceptujete platbu kartou, aby si mohli zakoupit další víno a nemuseli jít ještě spát! Budete-li chtít, zapůjčíme vám fyzické platební terminály pouze na dobu trvání akce.

Pojďte do předprodeje s námi!

Jak vidíte, umíme toho vyřešit poměrně dost, a to co umíme vyřešit my, vy nemusíte vůbec dělat a prostě se na nás můžete spolehnout.

K tomu všemu si ještě připočítejte hlavní výhodu: Nasazení vinařské akce do předprodeje na smsticketu nic nestojí a můžete to po jednoduché registraci udělat za 30 minut sami, a to i v případě, že budete hódně pomalí a při zakládání akce budete popíjet veltlínek.

Naše reference

Prodávali jsme vstupenky na více něž sto akci s tématikou vína. Momentálně máme v předprodeji následující akce:

No a kdybyste si přece jen s něčím nevěděli rady, napište nám na oficiální email: poradatel@smticket.cz nebo pokud jste vinař a máte dobré víno, tak rovnou na můj: karel.sasin@smsticket.cz

Vyzkoušejte smsticket zdarma a zjistěte, jak vám může pomoci s vaší akcí. Navštivte naši stránku pro pořadatele, kde se dozvíte více. Ať se vám akce podaří!