Pořadatelům snášíme modré z nebe

Onehdy mi jedna sociální síť připomněla, že na smsticketu makáme už 7 let. Říkal jsem si, že už asi nejsme ten „startup“.

Standardním startupem jsme vlastně ani nikdy nebyli, protože se jaksi nenašel nikdo, kdo by nám dal peníze na rozjezd. Když si potenciální investor spočítal, s jak malou marží pracujeme, tak si ťukal na čelo a při odchodu mumlal něco o EBITDA.

Dnes jsem moc rád, že je smsticket „jen“ parta skvělých, obyčejných lidí a nikdo na nás netlačí, jaké poplatky máme účtovat pořadatelům, abychom plnili investorem stanovený plán. Vím, že to možná není to správné moderní pojetí dnešního byznysu, ale takto my prostě chceme pracovat.

Často slýchám o firmičkách, které prodávají módní hadříky, inkasovaly obří investici od bank a různých investičních skupin, otevřely desítky obchodů a za ty cizí peníze měli pár let krásné PR. Dnes investoři pláčou, obchody se zavírají jeden po druhém… Říkám si, zda ten problém nebyl právě v tom, že bylo peněz prostě nadbytek.

Vždyť to přece známe všichni. Když mám málo, utrácím málo. Když mám hodně, utrácím hodně. Když mám moc, zvládnu utrácet i za naprosté nesmysly, zaměstnám neproduktivní lidi a fixní náklady vyletí do nekonečna a možná ještě dál.

V smsticketu jsme zvyklí šetřit a myslím, že to není ostuda, protože nešetříme pouze naše peníze, ale i peníze všech pořadatelů, kteří na nás v ticketingu spoléhají. Pořadatelům se nesnažíme peníze jen ušetřit, ale také je intenzivně podporovat. Nejsme všemocní, ale dobré nápady se u nás rodí často.

Vymýšlíme stále, jak našim zákazníkům snášet modré z nebe. Baví nás to. Včera jsme pomocí naší platební brány Pays spustili systém pro příjem příspěvků a darů na český para hokej. Ti chlapi udělali při mistrovství světa radost celému národu svým čtvrtým místem, takže by bylo skvělé, je mnohem víc podpořit, aby mohli trénovat za lepších podmínek. Alespoň tak, jako jejich zahraniční soupeři!

Buďte srdcaři a podpořte je i vy!

Můžete tady: https://paraostrava2019.cz/parahokej/podporujeme/

Jo, a když klukům přispějete, můžete jim online připsat něco vtipného na web :-)